Резервирайте самолетен билет

Летище София

Публикувано в летища

Летище СофияЛетище София е основното и най-голямо летище в Република България, което обслужва най-голям дял от самолетните полети от и до нашата страна.

Терминали на Летище София

Летище София има общо 2 терминала. Единият, който носи името Терминал 1, е по-стар и служи за посрещане и изпращане на чартърни полети и полети на нискотарифни авиокомпании. Другият – Терминал 2 – е построен много по-късно и съответно е доста по-добре оборудван и по-модерен. Той служи само за излитене и кацане на самолети на редовните авиокомпании.

Удобствата на летище София

На територията и на двата терминала на летище София пътниците могат да открият разнообразие на магазини, кафенета и заведения за хранене, както и безмитна зона. На територията на цялото летище София е осигурен безплатен достъп до безжичен интернет.

Кои авиокомпании работят с летище София?

На летище София българските и чуждестранните пътници могат да закупят самолетни билети на голям брой авиокомпании. Това е истинско удобство и говори за високата класа на най-голямото българско летище, с което можем спокойно да се гордеем. На терминалите на софийското летище пътниците могат да се снабдят със самолетни билети на известните самолетни компании: Bulgaria Air, easyJet, Wizz Air, Air France, British Airways, Lufthansa и др.

Как се стига до летище София?

До софийското летище можете да стигнете с автомобил, автобус на градския транспорт или такси. В близко бъдеще до летище София ще може да се пътува и с метро, което е в процес на изграждане. До летището водят пътните артерии бул. Цариградско шосе и бул. Брюксел, които осигуряват лесна и бърза връзка между летищните терминали и центъра на столицата, както и с магистрала Тракия.

Ако сте решили да пътувате до летище София с градски транспорт, то трябва да се качите на автобус 84. Неговият маршрут започва от Орлов мост, движи се по булевардите Цариградско Шосе и Брюксел и последната му спирка са терминалите на летище София.

Ако сте избрали да пътувате с такси до софийското летище, трябва да знаете, че то има сключен договор с 2 таксиметрови компании – Такси Ес Експрес и ОК Супертранс.

Коментирай

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>