Резервирайте самолетен билет

Резервация на самолетни билети онлайн

Публикувано в самолетни билети онлайн

самолетни билети онлайнВ Европа, САЩ и Азия всеки втори самолетен билет е закупен по Интернет. В България този пазар продължава да набира скорост, макар и все още да сме далеч от тези цифри на онлайн резервациите на самолетни билети. Въпреки опасностите в мрежата обаче, българинът все повече осъзнава предимствата на онлайн резервацията на билети и хотели.

Предимства на онлайн резервацията билети за самолет

На първо място, при онлайн резервацията се пести време. Няма нужда да обикаляте офиси на авиокомпании и туристически агенции, да събирате каталози и брошури, да сравнявате. Има достатъчно сайтове, с удобни и лесни за работа платформи, които позволяват сравняване на цени и достъп до всякакви промоции, дестинации, прехвърляния.

Освен това, много авиокомпании и туристически агенции предлагат по-ниска цена на електронните самолетни билети. Някои туроператори, агенции и превозвачи дори оскъпявт с 15 – 20 евро самолетен билет, който е отпечатан на хартия. Специалните оферти на много авиокомпании пък са достъпни за българския пазар само през Мрежата.

Онлайн резервацията на самолетен билет не се влияе от вашето местоположение. Достатъчно е да разполагате с компютър, интернет и банкова карта, за да направите покупка. Ако все пак имате притеснения – потвърдете резервацията си и по телефона.

Онлайн резервацията е бърза. От любимата ви дестинация или служебно пътуване ви делят само няколко клика с мишката. Заради наличието на много оферти на едно място и възможностите за сравняване пък ще можете да направите най-осъзнатия избор и да платите само когато вече сте сигурни в покупката.

И не забравяйте, че електронният самолетен билет няма как да бъде забравен или загубен. А и винаги можете да направите справка или промяна в резервацията бързо и без усложнения.

Проблеми и опасности при онлайн резервациите

Най-голямото притеснение на българина при онлайн резервациите на полети като че ли са разплащанията по Интернет. Все още интернет разплащанията не са особено популярни у нас заради опасенията от измами. Това допълнително се подсилва от непознаването на технологиите за издаване на самолетни билети онлайн. Системите на авиокомпаниите, туроператорите и агенциите обаче се ползват със специална защита. Затова, ако се притеснявате, изберете познато за вас име от бранша.

Проблем на чуждите сайтове за резервации на самолетни билети пък са самите платформи – те рядко са преведени на български език, или ако има превод, то той е частичен. В такъв случай е по-добре да ползвате помощ и да се обърнете към лицензиран туроператор или агенция.

Подобни статии:

  1. Самолетни билети онлайн

Коментирай

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

More in самолетни билети онлайн
online-flight-tickets
Самолетни билети онлайн

Електронен самолетен билет Системата на електронните самолетни билети беше въведена през 2008 г. Цялата информация...

Close