Резервирайте самолетен билет

Билети за самолет бизнес класа

Публикувано в полети

билети бизнес класаСкъпата бизнес класа – разбитият мит

Бизнес класата действително беше по-скъпата допреди няколко години. Тогава икономичната обираше по-големия пътникопоток. Но авиокомпаниите предприеха мерки и сега пътуване в бизнес класа може да излезе по-евтино и доста по-практично от пътуване в икономична класа. При това – в комфорта и с допълнителните услуги, предоставяни в бизнес класата.

За спада в цената на всички самолетни билети в бизнес класа допринесе и сериозната конкуренция между авиопревозвачите. Всяка компания търсеше начин да удовлетвори клиентите си, тъй като самолетът става все по-предпочитан и за лични, и за туристически, и за бизнес пътувания заради бързината. Но промоциите и намаленията не са единствените предимства на летенето в бизнес класа. Някои самолетни компании предоставят и доста развлекателни и разкрасителни услуги, както и възможност за гледане на деца.

Ползите от летене в бизнес класа

Докато самолетните билети в икономичната класа са с фиксирана дата, то ако резервирате в бизнес класа, няма никакъв проблем да промените датата на пътуването, при това – без да губите преференциите си, ако ползвате такива поради различни причини. Няма проблем да промените дори и маршрута, тъй като авиокомпаниите са доста гъвкави спрямо своите бизнес клиенти и се съобразяват с деловия им график и промените в плановете им в последния момент. Можете дори да се откажете от пътуването и да вземете парите си обратно.

Значително е облекчена и регистрацията за полет бизнес класа – също заради динамиката на деловия човек. Пасажерите се обработват приоритетно и могат да се явят до 30 минути преди самия полет. Има авиокомпании, които дори предлагат регистрация с SMS. Освен това, бизнес клиентите могат да изберат мястото си на борда в момента на резервацията. Изключенията са много малко.

Ако все пак, обаче, ви се наложи да престоите повече на летището, то със сигурност няма да скучаете, ако пътувате в бизнес класа. Авиокомпаниите предоставят достъп до най-актуалната преса и до съвременни информационни и комуникационни технологии. Най-малкото – можете да погледате телевизия докато чакате или пък да се поглезите на някои от масажните кресла, които много превозвачи са предоставили на разположение специално за деловите пасажери. Някои авиокомпании дори организират шведски маси за бизнес клиентите си с идеята по време на полета те да се посветят на работа или просто да поспят преди или след важна среща.

Бизнес клиентите могат да се възползват и от специални транспортни услуги и да улеснят трансфера си от и до летището.

Как да летим евтино в бизнес класа

Първият фактор за поевтиняването на билетите в бизнес класата е конкуренцията между отделните авиокомпании, както и агенциите, които посредничат при продажбата на билети. Въвеждането на новите технологии също се отразиха благоприятно на цената. Резервацията на билетите става само с няколко клика на мишката, като се пропускат услугите на излишните посредници по веригата.

Освен еднократните намаления и промоциите, много авиокомпании предлагат специални програми и намаления за редовните си клиенти, които пътуват често. Поинтересувайте се за такива, ако сте ползвали услугите на едни и същи авиокомпании.

Подобни статии:

  1. Изгодни самолетни билети за първа класа

Коментирай

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

More in полети
Дългите полети – практични съвети за пасажера

Понякога, без значение дали пътуваме по работа или за удоволствие, ни се налага да...

Close