Резервирайте самолетен билет

Евтини полети до България

Публикувано в евтини самолетни билети

Ако сте решили да си купите самолетни билети до България трябва да знаете, че тя е разположена в Югоизточна Европа и по-конкретно в североизточната част на Балканския полуостров.

Границите на държавата са: на изток с Черно море, на запад с републиките Сърбия и Македония, на север с Румъния, а на юг – с републиките Гърция и Турция. Столицата на република България е София.

Население на България

Резервирайки си полет до България вие ще имате удоволствието да посетите една малка страна с територия от едва 110 000 квадратни километра и население от около 7 500 000 жители. От демографска гледна точка болшинството от гражданите на България са българи – 84 %, турците формират 9% от населението, а на ромите се падат около 5%.

История на България

Всички пътници, които са си купили самолетни билети до България, е добре да знаят, че ще летят до държава, която се гордее с над 1330 годишна история. Официалният език в България е българският, всички българи пишат на кирилица, която е създадена от братята Кирил и Методи.

Климат на България

Ако вече сте се сдобили със самолетен билет до България имайте предвид, че климатът в страната е умереноконтинентален и се отличава с четири сезона. Пролетта обикновено е сравнително топла и влажна, лятото често е с много високи температури (над 30 градуса по Целзий), есента е топла и с много слънце, а зимният сезон се отличава с минусови температури и чести превалявания от сняг.

Валута на България

Ако сте европеец, вероятно си резервирали полет със самолет до България във валута евро, но имайте предвид, че въпреки, че България е членка на Европейския съюз от 2007 г. тук официалната валута е българският лев. Поради валутния борд, който действа в България, курсът на еврото е постоянен и се равнява на 1.95583 лева за евро.

Летища и авиокомпании в България

Единствената авиокомпания в България е Bulgaria Air, а летищата в страната са три на брой – в София, Бургас и Варна. Самолетни билети до България, обаче, ще можете да си купите не само на територията на тези 3 летища, но и онлайн. Най-изгодните цени за полети до България и Европа ще можете да намерите именно тук, в Buzair.com.

Забележителности в България

България е страна пълна със забележителности и туристически дестинации. Като се започне от бързоразвиващата се, пълна с паркове и градинки зелена столица София, преминем през планинските масиви на Рила, Пирин, Родопи, Стара планина и Витоша и стигнем до множеството атракции, каквито са Рилският манастир, Казанлъшката гробница, Ивановските скални църкви, Белоградчишките скали и много други.

Възползвайте се от честите промоции на евтини полети до България и посетете една от най-бързо просериращите малки държави в Европа. Тук ще преживеете много незабравими моменти, ще се запознаете с местните обичаи и традиции на българите и ще създадете много нови приятелства.

Очакваме ви!

Подобни статии:

  1. Нискотарифни полети до Лондон

Коментирай

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

More in евтини самолетни билети
colosseum-rome-2
Посетете Рим със самолет на ниска цена

Искало ли ви се е просто да си купите самолетни билети до Рим и...

Close