Резервирайте самолетен билет

Летете до Ларнака изгодно

Публикувано в евтини самолетни билети

Ако сте решили да си купите самолетни билети за релацията София Ларнака сигурно ще ви е интересно да научите повече за този красив град и предпочитана туристическа дестинация.

Ларнака е сред трите най-големи градове в Кипър, чието население наброява близо 150 000 души. В Ларнака живеят и работят доста български граждани, които са избрали да се препитават в Кипър основно като сезонни работници.

Ако вече сте си резервирали вашия полет до Ларнака най-вероятно ще посетите най-голямото кипърско летище – Международното летище Ларнака. То се намира само на 5 километра от центъра на града, а капацитетът му никак не е за пренебрегване – 7,5 милиона пасажери.

Ако, обаче, още не сте се спряли на авиокомпания с която да летите по маршрута София Ларнака, Ларнака София или някой друг – не пропускайте да проверите първо цените на самолетните билети до Ларнака, които се продават от Bulgaria Air, Malev и Czech Airlines. Те често пускат самолетни билети до Ларнака на много изгодни цени.

Забележителности в Ларнака

Този туристически курорт се слави с многото си исторически забележитeлности. Някои от най-популярните сред тях са: цъквата „Свети Лазар“; църквата от византийско време, носеща името “Построената от Ангели”, която е и сторически и археологически паметник на културата известен в цял свят; джамията „Хала Султан“, за която се счита, че е била построена върху паднал метеорит и много други. Както сами ще се убедите, Ларнака не отстъпва по своите плажни ивици, магнетични таверни, уютни ресторанти и кафенета на нито една друга европейска туристическа дестинация. Не пропускайте да се насладите и на развалините около древния Китиум с останките от Циклопските стени, на уникалното солено езеро и старата крепост на града.

Климатът в Ларнака

Кипър е страна с чудесен климат и четири сезона. И там, както и в България, най-високите температури се достигат през август, когато термометрите рядко падат под 30 градуса по Целзий. През зимата градусите също са далеч от студените – около 12 градуса, които са температури далеч от минусовите. Безспорно, обаче, ви съветваме да си купите билет за самолет до Ларнака или през пролетта, или през лятото. Тогава градът е просто прекрасен.

Най-горещия месец е август, когато средните температури са 27 градуса, но достигат до 33. Зимата е доста топла, с температури между 7 и 16 градуса, средна дневна – 12 градуса. Най-доброто време за посещение на града е пролетта и есента.

Транспорт в Ларнака, Кипър

Пътниците, резервирали полет до Ларнака, ще могат да се възползват от два вида транспорт из града – автобусен и таксиметров. Полезно е да знаете, че градският транспорт в Ларнака работи само в интервала от 6,30 ч сутринта до 16 ч следобяд. След това единствената опция за придвижване из града остава таксито (денонощно) или личният автомобил, ако разполагате с такъв.

Подобни статии:

  1. Летете до Виена с нискотарифна авиокомпания

More in евтини самолетни билети
burgas
Билети до Бургас най-евтино

Защо да си купим самолетни билети до Бургас? След като сте се снабдили билет...

Close