Резервирайте самолетен билет

Посетете Рим със самолет на ниска цена

Публикувано в евтини самолетни билети

Самолетни билети до РимИскало ли ви се е просто да си купите самолетни билети до Рим и да посетите Вечния град? Убедете се, че могъществото на Римската империя далеч не  е забравено. Столицата на Италия е разположена на река Тибър и там се е намирало основното пристанище на някогашната Римска империя. Днес Рим не е загубил своето огромно значение, там са разположени сградите на правителството на Италия, както и домът на Ватикана, поради което не е чудно, че до там има редовни полети всеки ден.

Независимо дали сте си резервирали своя полет до Рим и сте решили да посетите Италия по работа или за удоволствие, много бързо ще осъзнаете, че градовете от класата на Рим са изключителна рядкост не само в Европа, но и в цял свят. Затова си откраднете малко време за себе си и го прекарайте в разходки из тесните павирани улички на стария град и разгледайте множеството уникални сгради, които да запазени още от времето на Ренесанса.

Не пропускайте и да опитате от прясно приготвените домашни ястия, с които Рим е известен. Не случайно много често големите авиокомпании пускат промоции на билети за самолет до Рим – просто тази дестинация привлича огромен трафик на пасажери, заради удивителните богатства на Италия.

За любителите на фотографията Рим предлага богато разнообразие на пейзажи за снимане. Безспорно една от най-големите атракции в италианската столица е Ватиканът. Той е центърът на католическата религия и домът на Папата. Ако успеете да се сдобиете със самолетен билето до Рим с отстъпка, със спестените средства ще можете да посетите някоя от множеството галерии, музеи или други културни забележителности на Италия. А защо не и да хапнете в някой изтънчен италиански ресторант, поръчвайки си специалитета на заведението – пица или спагети.

Ако за пръв път си купувате самолетен билет до Рим е важно да знаете, че най-големият наплив на туристи е през пролетта и по-точно преди великденските празници. Тогава сякаш цял Европа се изсипва в Рим и е почти невъзможно да намерите свободни хотелски стаи и квартири в италианската столица.

За сметка на това, обаче, зимата е сезонът на промоциите и без проблем ще можете да си закупите евтини полети до Рим или до друг град в Италия, защото повечето сайтове за продажби на билети ги пускат точно по това време. Разбира се, някои от туристическите атракции на древния град няма да са достъпни през тази част от годината, но едва ли ще скучаете.

Ако търсите изгодни цени за полети до Рим ви съветваме да прегледате офертите на нискотарифните самолетни компании, в частност WizzAir. Не забравяйте да направите своята резервация за самолетен билет до Рим поне 1 месец по-рано. Други самолетни компании, които летят до Рим, са Bulgaria Air и Alitalia.

More in евтини самолетни билети
vienna_xmas
Летете до Виена с нискотарифна авиокомпания

Най-вероятно основната причина, поради която туристите си купуват самолетни билети до Виена се крие...

Close