Резервирайте самолетен билет

Чартърен полет със самолет

Публикувано в полети

Чартърни полетиЧартърни полети – по-изгодни дестинации във високия сезон

Чартърният полет – това е полет, при който туроператорът наема самолет (или места в самолет), който ползва само за определената дестинация, но при променливо разписание. Пътувайки с чатърен полет, пасажерът може да се каже, че губи сигурността на редовния полет, с фиксирано разписание и няколко категории на комфорт.

Чартърните полети имат функция по-скоро на спомагателни и обикновено се организират във високия туристически сезон, с цел обслужване на туристопотока към определени дестинации. Те обаче предлагат по-атрактивни цени, които ги прави предпочитани от пътниците с ограничен бюджет.

Чартърни полети се организират и до по-непопулярни дестинации или от и до определени дестинации и летища, които са трудно достъпни или излизат скъпо при редовни полети. Те могат да бъдат и доста по-кратки.

За чартърните полети важат същите правила за пасажерите като при редовните полети. Ето и някои съвети за пътуване с чартърен полет.

Резервация за чартърен полет

Предпочетете електронния самолетен билет вместо хартиения, който се оскъпява заради принтирането. Купете си двупосочен билет, което също свива допълнително цената. Проверете и за промоциите на различните авиокомпании – при плащане определен брой дни преди полета има сериозни отстъпки.

Багаж при чартърен полет

И при чартърните полети важат изискванията за багаж на всяка авиокомпания. Проверете ги предварително, за да си спестите допълнителните такси за свръх багаж. И внимавайте с изискванията за ръчния багаж, които можете да носите със себе си.

Отстъпки за деца при чартърни полети

Децата се ползват с отстъпки при чартърни полети, подобни на тези пре редовните полети. Проверете правилата на авиокомпанията за пътуването с деца и допустимия ръчен багаж за детето, който можете да вземете на борда.

Подобни статии:

  1. Избор на авиокомпания
  2. Нискотарифните авиокомпании – какво не знаем за тях

Коментирай

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

More in полети
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Дълги полети – полезни здравни съвети

Когато летите със самолет на далечни разстояние винаги се налага да преминавате през различни...

Close