Malev Hungarian Airlines

Malev Hungarian Airlines

Националната самолетна компания на Унгария

Malev Hungarian Airlines

Създадена през: 1946 година

Главно седалище: Будапеща, Унгария

Самолетен парк: самолета, Boeing 737 NG и Q400

Полети: повече от 50 дестинации в Европа и Югозападна Азия

 

Malév Hungarian Airlines е националният превозвач на Унгария с повече от 60 години традиции в бизнеса. Главното седалище на авиокомпанията е в Будапеща, а основната му летищна база е летище Будапеща-Ферихег.

Превозвачът предлага услуги с изключително високо качество, признати на международно ниво. През 2010 г. Malév спечели наградата за най-добра авиокомпания в Източна Европа на 2010 г., като основна роля в подбора на победителите имат самите пътници. Превозвачът е носител и на приз за най-зелена авиокомпания, както и много други международни награди.

От април 2007 година Malev е член на Oneworld, в който членуват още American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberiа и други.

Malév разполага с флотилия от 22 самолета, като 18 от тях са Boeing 737 от серията Next-Generation и съставляват ядрото на самолетната база. Превозвачът разполага и с още 4 Q400 с по 72 седалки.

Според проучване на летището в Прага, Чехия, самолетите на унгарските авиолинии са най-тихите в своята категория, като изпреварват флотолията на националните превозвачи на Германия и Австрия.

Malév превозва пътници в две класи – Sky Club Business и икономична, до над 50 дестинации в 34 държави. Благодарение на членството си в Oneworld компанията предлага разнообразни възможности за трансфери и при полети на далечни разстояния.

Лоялните клиенти на унгарския превозвач могат да се възползват от намаления на самолетни билети както на самата компания, така и на нейните партньори.