Луксозна курортна вила, в която е поместен огромен хеликоптер.

Някога Winvian е била тиха семейна ферма на Уинтроп и Вивиан Смит. За един уикенд внучка им и правнучка им Маги и Хедър Смит решили да променят имението и наели 15 архитекти да построят 18 неповторими къщички и едни апартамент, като всеки от тях с уникална тема и архитектура. (още…)

Хотелски стаи, построени от гигантски бетонни части, от канализационни тръби.

Въпреки че това е единствен по рода си хотел, има два такива в света – един в Австрия – Отенсхайм, а другият – близо до Есен, Германия. От самото начало те са били създадени да използват бетонен дренаж и части от канализационни тръби по утвърден световен стандарт – ето защо в бъдеще може да виждате много от тях. (още…)

Един необикновен хотел със специално проектирани стаи – летящи легла и преобърнати наопаки стаи. Хотелът, който се намира в Берлин, е символ на изключителна креативност.

Това е невероятно място. Всички стаи и предмети са създадени от германския художник Ларс Строшен. Много по-подходящо име от „хотел” е „произведение на изкуството”. Мястото има 30 стаи, всяка от които с уникална и напълно индивидуална атмосфера. „Уникална” буквално представя цялостното обзавеждане и всички предмети, които ще намерите. (още…)

Подводна къща, където за да влезете, трябва да се гмурнете.

Когато гостите посетят подводната къща Jules’ в Кий Ларго, Флорида, те ще разберат, че името не е маркетингов трик. Дори влизането в къщичкта става чрез подводно гмуркане на 21 фута под повърхността на морето.Влизайки през отвор на дъното на морето, ти като че ли откриваш тайно подводно клубно помещение. Подводната къща Jules’ успява да достигне перфектния баланс между релаксация и приключение. (още…)

Представете си хотел, построен от хиляди тонове сняг и лед и възобновяван всяка година – това е Icehotel, който се намира в малкото селце Юкасярви в Северна Лапландия, Швеция.

Хотелът бил открит първоначално в началото на 90те години на XX век. Той се е превърнал в международен представител на този вид хотели и днес лицензира останалите хотели от лед по света. С повече от 80 стаи и апартаменти, мястото изисква сериозна работа, за да бъде възобновявано всяка година и това води до създаването на подобни хотели в Северна Америка (Hotel du Glace Quebec) и на много други места. (още…)

В Южно Чили няма много истински четиризвездни хотели. Все пак ние успяхме да открием два такива. Хотелите Magic Mountain и Baobab се намират в сърцето на природния резерват Хуило Хуило. Архитектурата, съчетана с горска обстановка, прави това място една необикновена магическа планина и гора. (още…)

Sala Silvermine (Сребърната мина в Сала) се намира в красивата шведска провинция Вестманланд близо до Стокхолм, Упсала, Вастерас и Южна Даларна. Има много какво да се види и да се прави в нашия квартал. Има множество възможности за дейности сред природата – плаване с кану, пешеходен туризъм, риболов, лов на бобри, лосове, вълци и птици. (още…)

Плаващ хотел под водата, където можете да спите в подводен аквариум.

Подводният хотел се намира в шведско езеро близо до Стокхолм. Utter Inn е идея на Микаел Генберг, местен художник и скулптор, който решил да се насочи към „правенето на изкуство за обществото”. Единствената стая на хотела се намира на 3 метра под повърхността на езерото Меларен в град Вестерос, Швеция и има само 2 легла и маса. (още…)

Самолетите са атракция не само във въздуха. Първото имение в голям реактивен самолет, модел 747, разположен на земята. Със своите 27 стаи и 75 легла този изключителен самолет, създаден през 1976, гарантира незабравима нощ за гостите си.

История на Jumbo Stay

Реактивният самолет, модел 747-200, който вече е излязъл от употреба, бил конструиран през 1976. Той бил използван от Transjet, шведска авиокомпания, която фалирала през 2002. В началото бил конструиран за Сингапурските авиолинии, а след това обслужвал и легендарната Pan Am. (още…)

Най-голямото ловджийско куче в света, предлагащо уникално жилище в своето двуетажно тяло. Още едно потвърждение на максимата, че кучето е най-добрият приятел на човека.

Dog Bark Park Inn (в превод-Ханът в парка на кучешкия лай) е хотел, разположен в САЩ, щата Айдахо.Хотелът е построен във формата на ловджийско куче и това го прави известна забележителност на щата. Местните жители го наричат разговорно Sweet Willy (Сладкия Уили). (още…)