Резервирайте самолетен билет

Германия

Публикувано в

Малко са страните в Европа, които да имат миналото и наследството на Германия. За добро или за лошо, няма друга нация, която толкова да е повлияла на Европа.

Германия има и изключителен принос към световното културно наследство. Това е страната на поетите и мислителите, на композитори, учени, изобретатели.

Богатствата на Германия привличат туристи от целия свят. Страната е целогодишна туристическа дестинация, с големи летища и удобни връзки към други вътрешни точки или към други близки и далечни дестинации. Затова и Германия е предпочитана за самолетни екскурзии и често можете да попаднете на промоции на самолетни билети до Германия.

Летища и транспортни връзки

Ако сте решили да си купите самолетни билети до Германия е полезно да знаете, че в страната има 16 летища. Три от тях са основни – Франкфурт, Мюнхен и Дюселдорф, а по-малки са летищата в Дортмунт, Хамбург, Берлин и други градове, които също поемат известна част от международния пътникопоток. Повечето от тях са свързани помежду си с жп линии, което улеснява значително пътниците, които са резервирали самолетни билети до Германия.

От летищата в страната се правят удобни връзки за Северна и Южна Америка, Европа, Азия, Африка и Австралия, а германският национален авиопревозвач Lufthansa, както и втората по големина авиокомпания Air Berlin, си партнират със световни авиокомпании. Това прави страната удобна самолетна дестинация и за далечни бизнес пътувания.

Германия има и изключително добре развита жп мрежа, както и речен транспорт. Връзките между летищата и другите точки в страната са отлични, затова пътниците със самолетни билети до Германия няма да имат проблеми да стигнат до коя да е точка на страната.

История, климат и държавно устройство

Германия е една от най-развитите икономики в света и първа – в Европа. Някогашната Западна Германия есред държавите-учредителки на Европейския съюз. По земите на днешна Германия са живели хора преди над 700 хиляди години. Единна държава с това име обаче е съсдадена едва през 1871 г. В историята на страната се преплитат историята на келтите и германите, на десетки независими държавици, обединени в германски съюзи, на колонизирани територии в Африка, Азия и Океания. Богатото наследство – историческо и културно, на Германия е навсякъде: в музеите на големите градове, в малките и живописни градчета, в археологическите и архитектурните резервати.

Климатът на страната е умерен, преходен от морски към континенталена, със средни температури до около 20 градуса на юг и около 4 – 5 градуса на север. Страната се простира от Алпите на юг до бреговете на Балтийско море на север. Страната е разделена на 16 административни единици (провинции) всяка със своя самостоятелна и уникална култура.

Туризъм в Германия

Германия е седмата най-посещавана страна в света и петата най-посещавана в Европа. Всяка година хиляди туристи си купуват самолетни билети до Германия, за да се насладят на нейните забележителности. Сред най-известните дестинации за пътуване в Германия е столицата Берлин. Днес градът се е превърнал метрополис на многообразието с елегантни клубове, галерии и ресторанти, огромни търговски центрове, музеи и театри, шумни нощни клубове, архитектура и изкуство. Берлинчани са известни със своята толерантност, затова градът понякога се превръща в колоритен център на различни паради.

Символ на Берлин е Бранденбургската врата. Други забележителности са Райхстагът, Берлинската стена (или поне каквото е останало от нея), Мариенкирхе, замъкът Шарлотенбург и други замъци, Немската катедрала, червената сграда на кметството, фонтанът Нептунбрунен, музеите и други. Изобщо, пасажерите със самолетни билети до Германия ще могат да посетят толкова много туристически обекти, че няма начин да скучаят.

Хамбург е вторият по големина град в Германия и основно пристанище, заради което често е наричан „Вратата към света”. Забележителни са сградите на операта и театрите, пет основни църкви, от които Св. Михаил е емблемата на града, телевизионната кула, морският фар на о. Нойверк, Чилехаус, Централната гара, планетариумът, мостът Кьолбранд, тунелите под р. Елба и други.

Дюселдорф се е превърнал от невзрачно фермерско селище в космополитен метрополис, моден център, шопинг център. В града се намират са най-дългият бар в света, най-добрата търговска улица в Германия – „Königsallee“, музеи, театри, архитектурни и културни забележителности.

Дрезден е известен като „Флоренция на Елба”, световен исторически център, който буквално се възражда от пепелта след Втората световна война. Градът предлага на туриста множество фестивали, културни развлечения, нощен живот и красива природа.

Франкфурт е водещият финансов център на Германия, транспортно средище, панаирен център. Други по-оживени градове са Мюнхен, Лайпциг, Хановер и Кьолн, с изключителна архитектура и културни развлечения.

Ако обаче искате по-спокойна почивка в Германия, както и да се насладите на пълен релакс в минералните бани или сред зеленината на гората, изберете Баден Баден, някое от китните селца и градчета в Аплите, Ваймар, Дортмунт, Нюрнберг, Потсдам, Регенсбург, Хайделберг, Бамберг, Ротенбург об дер Таубер, Вурцбург, Тюбинген, Рюбек, Аахен и други. Евтини самолетни билети до Германия ще намерите много често в Buzair.com, затова проверявайте редовно нашите промоции.

Дори и да не сте запалени почитатели на бирата, отделете време за Октоберфест в Мюнхен. Емоцията си заслужава.