Резервирайте самолетен билет

Плаващ хотел под водата Utter Inn

Публикувано в

Плаващ хотел под водата, където можете да спите в подводен аквариум.

Подводният хотел се намира в шведско езеро близо до Стокхолм. Utter Inn е идея на Микаел Генберг, местен художник и скулптор, който решил да се насочи към „правенето на изкуство за обществото”. Единствената стая на хотела се намира на 3 метра под повърхността на езерото Меларен в град Вестерос, Швеция и има само 2 легла и маса.

Хотелът отворил през юни 2000г. в най-студения и дъждовен ден от лятото. Въпреки това откриването имало голям успех. Не само че всички непроверени елементи работели, но и били привлечени много хора.
Utter Inn провокира най-типичната шведска мечта – да имаш малка шведска червена къща с бели подпори на своя собствен остров. Освен това можете да прекарате нощта 3 метра под водата с панорамна гледка във всички посоки.

Тази алтернатива на жилище носи и чувство за поет риск и приключение, което разширява сетивните възприятия. Човек не бива да забравя психологическия термин „трансфер при издишането”. Грубо казано това е склонността на човека да превръща чувството на страх в чувство на любов. Не искате да се чувствате уплашен, затова мозъкът трансформира тази емоция в нещо много по-приятно. Вие се чувствате по-живи. В този смисъл овладеният страх може да бъде много важен.

Гостите на Utter Inn пристигат на пристанището на Вестерос, след това се водят 1 км до хотела на езерото Меларен, дава им се надуваема лодка и инструкции и накрая са оставени сами. Ако са избрали по-луксозната оферта, те ще имат посещение по-късно заедно с вечерята. Гостите имат възможността да използват надуваемо кану, за да посетят най-близкия ненаселен остров. Някои имат достатъчно смелост да плуват (отборът UHOTW бил твърде изплашен), да се пекат на слънце горе или да гледат рибите (горе или долу).

Забележително е усещането, че заспиваш докато рибите те заобикалят и те гледат внимателно. Ти се намираш в аквариум – този път рибите наблюдават хората.

Често лодките стигат много близо до смелите обитатели. Все пак шведските пътешественици са винаги много любезни и никога не правят повече от две обиколки около стаята ви!!!

Имате гарантирано една незабравима нощ!