Резервирайте самолетен билет

Хотел – самолет Jumbo Stay

Публикувано в

Самолетите са атракция не само във въздуха. Първото имение в голям реактивен самолет, модел 747, разположен на земята. Със своите 27 стаи и 75 легла този изключителен самолет, създаден през 1976, гарантира незабравима нощ за гостите си.

История на Jumbo Stay

Реактивният самолет, модел 747-200, който вече е излязъл от употреба, бил конструиран през 1976. Той бил използван от Transjet, шведска авиокомпания, която фалирала през 2002. В началото бил конструиран за Сингапурските авиолинии, а след това обслужвал и легендарната Pan Am.

През декември 2007 властите в Сигтуна дават разрешение за строежа на Jumbo Stay на входа на летището в Арланда. През януари 2008 самолетът бил преместен на изградено място за паркиране, където започва първият етап от преобразяването му чрез премахване на стария интериор, боядисване и декориране на стаите. Извадени са 450 седалки и самолетът е изцяло почистен и дезинфекциран. Хостелът е построен както всяка къща – отговарящ на изискванията за климатичен контрол и изолация. Той отговаря на всички общоприети енергийни стандарти. Отоплява се чрез инверторен климатик.

През лятото на 2008 самолетът бил изтеглен до крайната си дестинация на входа на Арланда, където бил поставен на бетонова основа, а колесникът бил запазен в две стоманени гнезда. Тук, като главен вход на Арланда, Jumbo Stay e вълнуваща забележителност, предлагаща гледка на приземителната площадка. Нито един посетител на Арланда няма да пропусне да види това ново място.

Хотелът Jumbo Jet

Това е истински реактивен самолет от 1976 година, който е излязъл от употреба и е превърнат в хостел и кабина на пилота.

Можете да избирате между двойка единични стаи, няколко спални, стаи с две и три легла с обща баня и тоалетна в коридора или луксозен апартамент в преобразуваната кабина на пилота с панорамна гледка към летището. В Jumbo Stay вие гарантирано получавате изключително и незабравимо преживяване, което е по джоба ви.

Пригодено място за конференции

Салонът за първа класа е преобразуван в място за конференции, което се намира на най-горния етаж на Jumbo Stay и побира най-много осем души.

Сутрешен или следобеден чай: 50 шведски крони на човек

Обяд, предястие, основно ястие, десерт и кафе: 140 шведски крони на човек

Салон: 2500 шведски крони

Може да бъде комбинирано и с настаняване.