Резервирайте самолетен билет

Das Park Hotel

Публикувано в

Хотелски стаи, построени от гигантски бетонни части, от канализационни тръби.

Въпреки че това е единствен по рода си хотел, има два такива в света – един в Австрия – Отенсхайм, а другият – близо до Есен, Германия. От самото начало те са били създадени да използват бетонен дренаж и части от канализационни тръби по утвърден световен стандарт – ето защо в бъдеще може да виждате много от тях.

Идеята била на Андреас Щраус през 2004 г. Първите стаи били създадени в Линц. Достъпът до стаите в Отенсхайм става чрез дигитална клавиатура, чийто код се дава от уебсайта при регистрация.

Красотата на тези тръби е, че за да бъдат използвани, се нуждаят от малко промени – всъщност лаково покритие е всичко, което е необходимо. Австрийският художник Thomas Latzel Ochoa ги е изрисувал, за да изглеждат малко по-привлекателни.

Всяка тръба тежи 9,5 тона, ето защо, въпреки че някой може да се изкуши да ги повреди или разруши, те са изключително здрави и се нуждаят от малко поддръжка. По-напреднали заключващи електронни системи са въведени през 2007 г., но първоначалната система също работи много добре.

Както хотелите в пещерите, Das Park Hotel е доста хладен през лятото и вероятно все още ще е топъл през зимата, макар че в момента хотелът е отворен само от месец май до месец октомври.

Някои факти:

- Вие ще спите на двоен матрак „Еврофоум” с ергономична структура от „Оптимо”. В мястото точно до леглото ще откриете чисти възглавници, одеяла и чаршафи – в изобилие дори за най-студените летни нощи;
- Багажът ви може да бъде прибран в свободното място под леглото или точно до него;
- Тъй като не искаме вашият фотоапарат или мобилен телефон да се изключи по средата на пътуването, ще разполагате с контакт 220 V, за да можете да го зареждате;
- Носете си собствени тоалетни принадлежности (четка за зъби, сапун, кърпи).