Резервирайте самолетен билет

Леден хотел Ice Hotel

Публикувано в

Представете си хотел, построен от хиляди тонове сняг и лед и възобновяван всяка година – това е Icehotel, който се намира в малкото селце Юкасярви в Северна Лапландия, Швеция.

Хотелът бил открит първоначално в началото на 90те години на XX век. Той се е превърнал в международен представител на този вид хотели и днес лицензира останалите хотели от лед по света. С повече от 80 стаи и апартаменти, мястото изисква сериозна работа, за да бъде възобновявано всяка година и това води до създаването на подобни хотели в Северна Америка (Hotel du Glace Quebec) и на много други места.

Какво е хотел от лед?

Хотел, построен от сняг и лед, би бил най-честият отговор. „Първият и най-големият в света” – би добавил някой. Но ние имаме много по-вълнуващи истории, които да разкажем. Приближете се до екрана на компютъра и ние ще ви ги прошепнем на ухо.

Както повечето компании, ние също имаме история и бизнес концепция. Идеите ни произтичат от мястото, където се намираме – Юкасярви, река Торн, която тече покрай прозорците на офиса ни, студеният арктичен климат. Северното сияние и Полярният ден.

Всеки сезон ни носи вдъхновение от реката, без значение дали чрез кристално чистата й форма или риболовът в малко корабче или чрез разкошната уловена риба.

Ето какво сме обещали на останалата част от света: чрез Юкасярви и река Торн като начална точка да развиваме и предлагаме сетивни, вдъхновяващи и уникални преживявания посредством изкуство, природа, жилище и кулинарно майсторство. Това отразява всички сезони от годината.

Ето защо това не е просто хотел, който строим всяка зима, това е краткотраен проект на изкуството. Ние не просто измисляме меню за всеки сезон, а събираме многото вкусове на Лапландия.

Всяка година привличаме туристи от целия свят в малкото селце в Лапландия, на 200 км северно от Северния полярен кръг. Ние водим много от туристите през високите планини по целия път на Северна Норвегия до фиордите.

Други ще ни срещнат по леда на река Торн в градове като Лондон и Токио или на търговските панаири в Чикаго или Барселона. Реката ни не е само най-посещаваната, тя е и известна по целия свят.