Резервирайте самолетен билет

Подземен апартамент Sala Silvermine

Публикувано в

Sala Silvermine (Сребърната мина в Сала) се намира в красивата шведска провинция Вестманланд близо до Стокхолм, Упсала, Вастерас и Южна Даларна. Има много какво да се види и да се прави в нашия квартал. Има множество възможности за дейности сред природата – плаване с кану, пешеходен туризъм, риболов, лов на бобри, лосове, вълци и птици.

Можете да яздите исландски коне, да играете голф или да плувате в множеството красиви езера. Градът Сала има древен чар със своите чудати квартали, дървени сгради, язовири, канали и красиви градини. Центърът на града също предлага хубави ресторанти, кафенета, магазини и търговският център Sala Square.

Независимо дали ще изберете нашия уютен хотел STF Sala Silvermine или красивия ни прокопан апартамент, който се намира на 155 метра под земята, вие ще пребивавате в исторически автентична и необикновена среда. И двете възможности са свързани с приключения, интересни преживявания и вълнуващи занимания.

Хотелът бил построен като къща за даване под наем за неженени мъже около 1920г. , но никога не е бил използван за тази цел. Декорът е вдъхновен от миньорите, минната среда и периода на активен строеж на сгради. Хотелът има 15 стаи и 33 легла с възможност за добавяне на 5 допълнителни легла. Минният апартамент е влязъл в световните списъци като „един от най-студените и луди хотели в света”. Има място за двама души.

Най-дълбоката спалня в света

Можете да спите 155 метра под земята в подземен апартамент в историческата Sala Silvermine, една от най-добре запазените минни среди в света. Тук ще видите тъмни виещи се галерии, огромни пещери и магически езера. Дори и за тези, които не познават добре минните процеси, подземната обстановка е уникална. Там е студено, влажно и тъмно, но много красиво.

Опитните екскурзоводи ще ви кажат за фантастичната част от индустриалната история. По време на разцвета си, продукцията възлизала на повече от 3 тона сребро на година и общо – повече от 400 тона сребро и около 40 000 тона олово били извадени изцяло ръчно.

По-голямата част от среброто било използвано за правене на монети, но били изработвани и различни предмети.

Празнувайте в света на среброто!