Резервирайте самолетен билет

Изгодни самолетни билети за първа класа

Публикувано в евтини самолетни билети

Едва ли има самолетна компания, която да не предлага самолетни билети за първа класа или поне допълнение към билетите за по-ниските класи. И тук, както и в статията със съвети за намиране на евтини полети ще споделим с вас няколко прости, но важни особености, които ще ви помогнат винаги са сте в крак с новостите в този бранш.

1. Онлайн регистрация навреме

Винаги се старайте да се чекирате онлайн 24 часа преди времето на вашия полет. Защо точно тогава? Защото това е моментът, в който болшинството от самолетните компании обявяват допълненията за летене в първа класа. Имайте предвид, че тези предложения са валидни само за много кратък промеждутък от време, затова бъдете нащрек и действайте бързо. Причината повечето самолетни компании да предлагат подобни подобрения (т. нар. ъпгрейди) се състои в това, че те не са успели да продадат всички билети за първа класа и са решили, че е по-изгодно да обявят останалите билети на по-ниска цена, отколкото да не успеят да ги продадат изобщо.

2. Посещавайте гишетата на избраната от вас авиокомпания

Независимо дали сте се регистрирали през интернет или сте посетили гишето за продажба на самолетни билети, винаги се старайте да заделите десетина минути, за да се отбиете през гишето на избраната от вас авиокомпанията. Повярвайте, че това няма да бъде загубено време. Не са рядкост случаите, в които самолетната компания в пропуснала да обяви ъпгрейдите си на своя уеб сайт, или ги е обявила, но на доста висока цена. С едно посещение на място вие ще се информирате за актуалната ситуация към момента. Запомнете, че каквито и промоции и допълнения в услугите да предлага дадена авиокомпания, тя със сигурност ще иска да направи всичко възможно вие да се възползвате т тях. Направете го!

3. Наблюдавайте поведението на авиослужителите

Ако имате добра интуиция и обичате да наблюдавате хората и да тълкувате жестовете и поведението им, тази опция е точно за вас. Разбира се, трябва да признаем, че шансовете тя да се случи са доста по-малки, но все пак и тя не е за подценяване. Вероятно не знаете тази подробност, но незаетите резервирани места за първа класа най-често стават ясни броени минути преди излитането. Когато този момент наближи се огледайте за някой по-притеснен агент на самолетната компания, който предлага тези свободни места на пасажерите на самия гейт на летището. Ако станете свидетел на такава ситуация, ще имате уникалания шанс да направите добра сделка и да се възползвате от една страхотна отстъпка от цената на билетите за първа класа.

4. Почетен член на авиокомпанията

В случай, че ви се налага често да летите със самолет, вие можете да кандидатствате в любимата си самолетна компания и да станете нейн почетен член. За целта ще трябва да сте прелетели над 25 000 мили в рамките на една календарна година. Звучи ви непосилно? Не се отчайвайте, понякога има и по-лесен начин. Да вземем например компанията American Airlines, която предлага подобна програма, която носи името „The Challenge” и се пази в такава тайна, че даже не е упомената в уеб сайта на компанията. Служителите, обаче, са запознати с нейните особености и могат да ви посъветват как да се възползвате максимално от предимствата й.

5. Доплатете за повече комфорт

Всяка самолетна компания предлага на своите клиенти такава опция. Тя се състои в доплащането на символична сума, срещу която ще ви бъде осигурено допълнително място за краката, възглавница за глава, както и някой други дребни, но важни удобства. Такова удобство, например, е преместване на пасажера на много по-удобно място в самолета срещу скромната сума от 10-20 лева. Това място не може да се сравнява с първа класа естествено, но определено представлява един доста изгоден начин да направите полета си далеч по-приятен.

Коментирай

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

More in евтини самолетни билети
Нискотарифните авиокомпании – какво не знаем за тях

Навлизането на нискотарифните авиокомпании на българския пазар доведе до намаляване процента на „нормалните” авиопревозвачи...

Close